Hídmérlegek modernizálása

Vállaljuk minden olyan mechanikus mérőszerkezettel rendelkező mérleg elektronizálását, korszerűsítését, melyek megbízható, korróziómentes szerkezettel rendelkeznek, és a mérleg jelenleg is pontosan mér. Az elektronizálást az EU metrológiai előírásainak megfelelő megoldással ún. hibridizálással, vagy mérőcellák direkt aláépítésével végezzük el.

HIBRIDIZÁLÁS HÍDMÉRLEGEKNÉL:
A jól működő mechanikus mérőszerkezet kivezető rúdjának erővonalába építjük be az 1 db mérőcellát. A mérőcellához csatlakozik a mérőműszer, mely digitális, hiteles kijelzéssel bruttó vagy nettó üzemmódban jeleníti meg a mért tömeget az üzemeltetőnek. Ennél a modernizálásnál megmarad a mechanikus mérőszerkezet aknában levő egysége. Ez a leginkább költségtakarékos megoldás de csak kitűnő mechanikus villaszerkezet esetén alkalmazható.

MÉRŐCELLÁK DIREKT BEÉPÍTÉSE HÍDMÉRLEGEKNÉL:
Jó állapotban levő mérlegplató, kitűnő állapotban levő mérlegakna és szintén kitűnő állapotban levő és alátámasztható oszlopok esetén ajánlott megoldás. A teljes villaszerkezetet ami az aknában van el kell távolítani, csak a mérleghidat használjuk fel. A modernizált mérleghez a 6 db vagy 8 db mérőcellát az aknában levő és alátámasztott tartó oszlopokra telepítjük, majd a mérőcellákra visszahelyezzük a mérleghidat. A cella jeleit egy közösítő dobozon keresztül kötjük be a digitális mérlegműszerbe. A műszer hiteles kijelzéssel jeleníti meg a mért tömeget bruttó vagy nettó üzemmódban. Költségesebb megoldás, de tartósan stabil és üzembiztos működést garantál.

SZÁMÍTÓGÉPES ADATKEZELÉS HÍDMÉRLEGEKNÉL:
Mindkét megoldás esetén a mérlegműszer csatlakoztatható számítógéphez. A számítógéphez elkészített ún. "Mérték" program segítségével a teljes portai mérlegforgalom nyilvántartható a legkülönbözőbb gyűjtési szempont (vevő, rendszám, termék, stb.) szerint. A teljes portai forgalom bármikor ellenőrizhető visszamenőleg is.

MEGJEGYZÉS:
- A mechanikus mérlegek általában 9-12-14 m hosszúságúak és a nagyobb kamionok nem férnek el a mérleghídon.
- Hosszabb gépkocsik, illetve nagyobb tömegű mérések (60 tonna) megoldására új hídmérleg beépítését javasoljuk 18m hosszal.

Várjuk jelentkezésüket, melyet követően helyszíni szemlét tartunk és egy jó megoldást ajánlunk illetve szállítunk Önöknek.

Amennyiben használt mérlegüket már nem észszerű korszerűsíteni abban az esetben új mérleg telepítésével oldjuk meg az Önök mérlegelési feladatait.


Számítógépes kiépítés